Interaktív programok

Interaktív programjaink

Interaktív programjaink az érdeklődés széles spektrumát képesek lefedni.

Íme néhány szöveges ajánló, a "részletesebb" leírásokat, képekkel illusztrálva megtalálod a poszt alján :)

Vezetékes híradó témakörben elsajátíthatod a kézikapcsolású telefonközpontok kezelését, de akár még azok telepítését is. Hírközlés vonalon maradva megismerkedhetsz a tábori telefonok kezelésével és telepítésével, valamint kipróbálhatod milyen volt az élet a könnyűvezeték építő rajban, vagyis kiépítheted életed első telefonvonalát.

Vegyivédelmi területen szintén sok lehetőség van, attól függ mennyire érsz rá, és mennyire vagy bevállalós. Felpróbálhatsz gázálarcot, vagy kicsit jobban meg is ismerheted őket, de akár felpróbálhatsz vegyivédelmi ruhát is. Ha picit merészebb vagy, mindezeket a gázkamrában is kipróbálhatod. A felpróbáláson túl van olyan opció is, hogy feladatokat kell megoldanod, melyek nem egyszerűek, ám annál nagyobb lesz a boldogságod, ha sikerrel teljesíted. Feladatból rengeteg rejlik a varázzsákban. A gázálarcon kívül van lehetőséged sűrített levegős légzőkészülék kipróbálására is.

Ha valóban hasznos dolgot szeretnél tanulni, kipróbálni: megpróbálkozhatsz Bájenközlegény újraélesztésével is.

De ez még csak a jéghegy csúcsa, ezen felül még számos varázslat van a kalapban.

Ezek közül vannak hosszabb időt igénybe vevő, vagy több fő részvételét igénylő programelemek is. Némely elemek használhatósága testmérethez van kötve.

Az interaktív programok közül van sok, amiket egyedül vagy párban is kipróbálhatsz, de akár 6-8-10 fős társaságok számára is tudunk programötletet adni. Maga a Bázis is, de a Piréz Néphadsereg placca kifejezetten olyan hely, ahol akár fél vagy egy napos elfoglaltságot találhatsz. Ha a fél nap sem elég, várunk Kadétképző programunkban!

Az itt látható, és bővülő programok mindegyike nem mindig, minden rendezvényen elérhető. Az aktuálisan elérhető programok nagyban függenek a rendezvény helyétől, jellegétől, szállítási, emberi és anyagi erőforrásainktól. Igyekszünk úgy szervezni, hogy a lehető legtöbbet be tudjuk mutatni, a rendezvények között pedig igyekszünk változatosan vinni őket, ezért érdemes újra és újra visszatérni hozzánk.

Válogass programjaink közül (feltöltés alatt)

Fő kategóriák:

Hogy hol, és merre leszünk legközelebb? Következő rendezvényeink listája választ ad. Várunk szeretettel!

Telefonközpont kezelése

HNorbi küldte be időpontban
Zsámbéki Rakétabázison elérhető
Igen
Kapcsolódó programelemek

A telefonhálózat kialakulásának egyik nagyon fontos mérföldköve volt a telefonközpontok feltalálása. Az addigi pont-pont kapcsolatú telefonhálózat átalakítása után a telefonvonalak egy központi helyre, a telefonközpontba futottak be. A kapcsolásokat emberek végezték vagy a központ mellékei, vagy a központokat összekötő trönkvonalakon keresztül egy másik telefonközpont mellékei között.

Most megismerheted a kézi kapcsolású telefonközpontokat, történetüket, valamint kezelését a gyakorlatban.

Gyűjteményünkben többféle központ is megtalálható: van 10, 12, 40 vonalas központ; a kapcsolás módja szerint meg van, ahol zsinóráramkör, míg másiknál kapcsoló segítségével lehet a kapcsolást elvégezni.

Halló, Weiner elvtárs?

HNorbi küldte be időpontban
Zsámbéki Rakétabázison elérhető
Nem

Az 1900-as évektől elérhetőek voltak a gépi kapcsolású telefonközpontok, és a hozzájuk tartozó (kezdetben) tárcsás telefonkészülékek. Ám a mai fiatalok már nyomógombos vezetékes készülékekkel se találkoznak, nemhogy tárcsás készülékkel.

A sikeres tárcsázást követően vagy egy másik készülék fog csöngeni, vagy egy automata szolgáltatás fog bejelentkezni.