Állandó kiállításunk

HNorbi küldte be időpontban
Állandó kiállításunk helye a bázison

2022. május 14-én megnyitottuk állandó kiállításunkat Zsámbékon az egykori MN 11/3-as honi légvédelmi rakétaosztály tüzelőállásán lévő hajdani 10. számú készenléti épület kazánházában (ami már nem kazánház ?), így ezzel együtt a Zsámbéki Rakétabázis - Hadi Kulturális Központ területén már három állandó kiállítás található.

A részben interaktív kiállításon hazai vonatkozású, a hidegháborús korszakból származó eszközök és tablók tekinthetőek meg.
Vegyivédelmi szakterületről mentesítő berendezés, valamint számos vegyi- és sugárfelderítési eszköz, és ismertető tabló kapott helyet. Híradó szakterületről megtekinthető egy tábori postaállomás, kipróbálható a Tantermi Morze Gyakorló berendezés, többféle tábori telefonkészülék valamint kézi kapcsolású telefonközpont is.

A bázis többi állandó kiállításához hasonlóan tárlatunk a meghirdetett napokon kívül csak előzetes bejelentkezés útján látogatható.
Bejelentkezni az alábbi űrlap segítségével lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-h8JClvL64Xt9zttxTuu19yBI3UqILrhVUYyCLBChMT7Pwg/viewform?usp=sf_link

A terveink szerint az őszi szezonzárásig több alkalommal tartunk tematikus foglalkozásokat vegyivédelmi és híradó területen. Előzetes jelentkezés, érdeklődés az oldalnak küldött üzenetben lehetséges.