2023 éves beszámoló - 2. rész

HNorbi küldte be időpontban

Kedves Olvasóink!

Évértékelőnk következő állomásához érkeztünk. 

Április
Április, tyavaty van. A matykák is... óvóhelyre járnak. A bolondok napját az óvóhelyen töltöttük, ahol vendégül láttunk két, II. világháborús csapatot, egy magyart és egy németet. No, meg mi is hagytunk ott némi híradó cuccot. És nem csak bemutattunk, hanem elő is adtunk, a hidegháborúról ejtettünk pár szót.

A hónap végét pedig a jó levegőn, a Bázison töltöttük: a hosszú hétvége első napján a Vértes Trophy célállomása volt a Bázis, így a "fent lakók" kinyitották kiállításukat a rali résztvevői és nézői számára. Másnap a Piréz Ifjoncokkal kicsit rendbe tettük a placcot, és számos új dolgot tanulhattak, a korábbi ismereteiket pedig elmélyíthették.


Május
Május a kikelet hónapja. Nekünk pedig kikelet menni az óvóhelyre :) A Shuravi - Szovjet-Afgán hagyományőrző csapat foglalta el az udvart relikviáikkal, nekünk meg... bent még mindig maradt egy kis vezetékes híradó cuccunk, amit jól be is mutattunk.
Majd, 13-án a Bázis idei első, "igazi" bázisnapján vettünk részt. Ja, meg járt a bázison aznap egy csapat fanatikus Maruti rajongó is :)


Június
A júniusban mélyen elmerültünk. A két (+1) napos Zsámbéki fesztivállal kezdtünk, ahol varázsoltunk egy hatalmasat. A kantint is megtöltöttük élettel és füsttel, így a népszerű gázkamrás programunkat a látogatók mindkét nap kipróbálhatták, a szokásos vezetéképítés és a kiállítás megtekintése mellett. Nagy és új kihívás volt számunkra, hogy a megnyitó és a hadijáték hangosítását is csapatunk csinálta.

A Rákosmenti rendvédelmi és katonai napok sajnos az utóbbi években nem került megrendezésre, viszont idénre már elhárultak a rendezés akadályai, és végre nem csak egyeztettünk róla, hanem el is mentünk kiállítani. Itt a "mellényes" beöltözéssel és vezetékes híradó cuccokkal vártuk a látogatókat.

A hónap végén benéztünk Artúrhoz az Ördög-orom bányaóvóhelyre, majd a Bálnában 175 éves Honvédség kiállításán a Bázis színeiben szórakoztattuk a hozzánk látogatókat a Múzeumok Éjszakáján, valamint a rákövetkező napi családi napon.

Folytatás hamarosan!