2023 éves beszámoló - 1. rész

HNorbi küldte be időpontban

Kedves Olvasóink!

Igencsak mozgalmas volt a 2023-as év, a Piréz Néphadsereg V. évada. Mint minden évben, szeretnék egy személyes hangvételű évértékelőt írni, amiben átrongyolok az éven, és felelevenítem a történéseket. Mivel kellően sok minden történt, ezért a beszámoló szépen adagolva érkezik. Kérlek tartsatok velem, és olvassátok olyan szeretettel, amilyen szeretettel írtam.

Január
Tél, hideg, sötét, nemszeretem idő. Ellenben a hónap teljesen jó volt arra, hogy a Piréz Ifjoncok "tantermi foglalkozások" során olyan új ismeretekre tegyenek szert, melyet az év során bőven lesz lehetőségük kamatoztatni. No, meg egy kis csapatépítőnek mindig van helye.


Február
Még mindig tél. Kissé vonakodtam, amikor feldobta Döme, hogy legyen téli bázisnap Zsámbékon. Mit fogunk mi ott csinálni?! A medvék télen téli álmukat alusszák. A mi kiállításunk ráadásul nagyon "beülős", "beállós" jellegű... ami viszont nagyon nem hideg kompatibilis. De majd csak lesz valami elven, nekiindultunk. Szerencsére, végül az évszakhoz képest meleg időnk volt, így pár varázslat belefért erre a napra. Nyilván egy jó havas bázis más hangulatú lett volna, de ott kevesebb varázslásra lett volna lehetőség. Szóval kipróbáltuk magunkat, a bázist, és a kiállítást télen is.


Március
Márciusban átbújtunk egy barlangba... a budafoki Sörház utcába. Jó, nem is barlang, hanem pince volt. Ebben a hónapban beindult a Budafoki Pincejárat, melybe elmerültünk nyakig. Az óvóhely idei terveit úgy fektettük le Artúrral, hogy színes, változatos program legyen, és ne csak mi, Pirézek vigyük el a show-t, hanem legyen lehetősége más csapatoknak is bemutatni magukat. Mivel rengeteg jó csapattal, és gyűjtővel állunk kapcsolatba, így volt kiket meghívni az év későbbi rendezvényeire.
A márciusi bemutató a vezetékes távközlésről, a katonai vezetékes híradástechnikáról szólt.


Folytatás hamarosan!